Nieuws

 • Rustige ochtend 18 juni 2024

  Of het nu aan de druilige ochtend ligt, is niet te zeggen, maar een enkele afmelding vandaag zou best eens aan de regen kunnen liggen. De tweede helft van de ochtend was het droog, dus dat valt dan wel weer mee.

  Vandaag ontvingen we een bosmaaier, een te verstellen spijkerbroek, een printer, drie controllers voor moderne spelcomputers waarvan knoppen niet meer werkte, een plafond-ventilator met drie standen en verder nog een barbecue.

  In ieder geval was het een succesvolle ochtend.

  In de week van 25 juni 2024 is er geen sessie van RepairCafe in Gemert-Bakel.

 • Impressie van aanbod 11 juni 2024

  Vandaag wederom ‘volle bak’, qua aanbod.

  Opvallende items zijn onder andere controllers voor videospellen, waarvan knoppen niet meer werken.

  Verder een babyfoon, controle-switch, mini-wasser, huishoud-machine, muziek/video-speler, espresso-machine, stoomstrijkijzer, fietspomp, koplamp, wekker en kruimeldief.

 • Gemoedelijke sfeer op 14 mei 2024

  Het mooie weer van vandaag heeft direct positieve weerslag op de sfeer in ons RepairCafe. Door de gemoedelijke sfeer is het repareren van defecte apparaten helemaal geen straf.

  Een alleraardigste voetenmassagebank, de zogenaamde MotionCiser, hadden we in ons RepairCafe nog niet gezien.

  Verder een hele compacte USB-platenspeler, die wel het vinyl liet ronddraaien, maar geen geluid gaf.

  Koffiezetmachines zien we vrijwel wekelijks. Let op dat azijn geen oplossing is voor het schoonmaken van zulke koffiemachines. Azijn doet meer kwaad dan goeds voor zo’n apparaat. Er zijn speciale reinigingssetjes in de handel voor ieder merk koffieapparaat.

  Daarnaast zagen we deze ochtend een radio, nog twee koffiezetters, een stereo-toren, een bladblazer, een soundbar, een stofzuiger, een fietsband en voor onze coupeuse nog een broek korter maken, twee naadjes en een embleempje naaien.

 • Vlotte reparatie-ochtend op 7 mei 2024

  Soms is het een drukte van jewelste op onze reparatie-ochtenden op de eerste, tweede en derde dinsdagochtend van de maand.

  Deze ochtend werd er serieus en vlot gewerkt aan de aangeboden reparaties.

  Onderdelen voor de onder handen zijnde reparaties worden opgezocht via internet en kunnen dan besteld worden door de aanbieder van het te repareren apparaat. Het bestellen zelf wordt niet door RepairCafeGemertBakel gedaan, maar door de eigenaars zelf. In een volgende sessie van RepairCafeGemertBakel zullen de bestelde onderdelen dan weer ingebouwd worden in het apparaat. Ook wordt het apparaat tussentijds weer meegenomen door de aanbieder; helaas hebben we geen ruimte voor opslag (we huren deze ruimte en wordt ook door anderen gebruikt).

  Naast 2 printers zijn er weer kledingstukken hersteld, zoals een rok korter gemaakt. Verder een koffiemachine, magnetron, CD-speler, verticuteermachine, steenafkortmachine, koptelefoon, compact-camera, accu-palletmachine en een boormachine.

  Het was weer een fijne ochtend met veel tevreden klanten.

 • Rustige doch effectieve repairochtend 16 april 2024

  Na weken van bijzondere drukte, vallen de bezigheden terug naar een lager pitje. We zijn krap behuisd, dus veel mensen op een vierkante meter, met het geringe geroezemoes, op de achtergrond.

  Onze coupeuse is al aardig ingeburgerd en heeft veel belangstelling bij onze klanten.

  Vandaag bijzonder veel koffieapparaten. Wel vier stuks tegelijkertijd op de ‘ pijnbank’ ter reparatie!

  Naast vier koffieapparaten zijn er vandaag 4 broeken, een radioCD-speler, een strijkijzer, een naaimachine, een heggenschaar, een hoge drukreiniger, een grasmaaier en een naadje in een broek vernieuwen.

  Veel mensen gaan weer tevreden naar huis en als repaircafé maken we weer goede reclame en dragen we bij aan een kleinere afvalberg.

 • Bezoek Berglarenschool op 9 april 2024

  Vandaag kwamen enkele leerlingen van basisschool De Berglaren op bezoek bij RepairCafeGemertBakel. Enkele weken geleden was er een gastcollege van ons RepairCafe op deze school en een tweetal reparaties werden vandaag ter plekke afgerond.

  De leerlingen van de Berglarenschool volgen met veel interesse de uitleg van de reparatie van een afkortzaag.

  Daarnaast werd er nog een koffiezetapparaat gerepareerd.

  Verder zijn er ter reparatie vandaag aangeboden een videorecorder, een lamp, twee broeken, twee hogedrukreinigers, drie koffiezetapparaten, een kookplaat, een TV, een slijptol, een radiocassetterecorder, een verlengsnoer, een krantenbak en een keukenmachine.

  Het was wederom een top drukte en reparaties werden met plezier uitgevoerd.

 • Gezellige bedrijvigheid op 12 maart 2024

  Op deze wederom zeer druk bezochte ochtend van RepairCafeGemertBakel konden onze vrijwilligers weer hun hart ophalen aan de verscheidenheid van aangeboden te repareren artikelen.

  Een centrifuge zien we niet zo vaak, maar het is ook mogelijk om deze hier aan te bieden ter reparatie.

  Daarnaast werden er 2 broeken aangeboden waar onze coupeuse mee aan de slag kon. Verder een stofzuiger, een radio, een speaker, een koffieapparaat, een slijptol, een videorecorder en een keukenmachine.

 • Drukte bij sessie 20 februari 2024

  Deze ochtend een vol programma, wat zomaar een indicatie is dat het RepairCafe zeer populair is.

  Vandaag onder andere een CD discman, een dvd-speler, een pick-up, 2 stofzuigers, een cassettedeck, 2 stoomcleaners, een printer, een keukenmachine, een bureaulamp, een koffiezetapparaat en een handboormachine.

 • Coupeuse bij RepairCaféGemertBakel

  Vandaag 16 januari 2024 hebben wij met veel plezier onze nieuwe coupeuse verwelkomd. Voor verstelwerkzaamheden en/of kledingreparaties kunt u voortaan ook terecht bij RepairCaféGemertBakel.

  De volgende keer is 6 februari. Vanwege Carnaval zijn we niet open op 13 februari 2024.

  Onze nieuwe coupeuse José

  Vandaag mochten kregen we ter reparatie aangeboden: een fototoestel welke niet meer oplaadt, twee CD-spelers, een waterkoker, een koffiezetapparaat, een bureaulamp, een Philips radio met buizen.

  Onze nieuwe allround technicus Maarten repareert een Philips buizen radio

  Verder nog een blender, oordopjes met laadstation, twee stofzuigers, een pick-up en nog wat soldeerwerk bij een Playstation.

  Onze gastvrouw Hanneke kan ook breien!
 • Veel reparaties op 9 januari 2024

  Tijdens de eerste sessie van RepairCafe Gemert-Bakel mochten we al direct twee nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Een grote wens van RepairCafe Gemert-Bakel was dat we een coupeuse konden verwelkomen. Deze wens is nu in vervulling gegaan! Daarnaast zijn we ook erg blij met een Allround Technicus.

  RepairCafe Gemert-Bakel 
Vervanging CMOS batterij in desktop computer

  Foto: Vervangen CMOS knoopcelbatterij in desktop computer.

  Verder hebben we ter reparatie een stoomreiniger, een koffiemachine, een muziekspeler (retro-look) met pick-up, een mixer, een plasmabal, een friteuse, een pick-up, een een steelstofzuiger, een waterkoker en een magnetron.

  Foto: Reparatie van een stoomreiniger.

  Let op: Tijdens de week van Carnaval 2024 (13 februari 2024) is er geen sessie van RepairCafe in Gemert-Bakel.

 • Gezelligheid en drukte troef zo net voor de feestdagen

  Als RepairCafeGemertBakel mochten we weer bijzonder veel reparaties uitvoeren zo net voor de feestdagen van 2023.

  Op de foto een product dat we nog niet eerder hadden gezien en wel een in hoogte verstelbare tafel.

  Verder nog een naaimachine, soundbar, koffiemachine, stoomapparaat, retro-look radio/CDspeler en navigatieapparatuur.

 • 12 geslaagde reparaties op 7 november 2023

  U leest het goed: vandaag 12 geslaagde reparaties op één dag. Het was dan ook een gezellige drukte op de Vondellaan bij deze zitting van RepairCafeGemertBakel.

  Naast een printer, zijn we actief geweest met 2 keukenmachines, kerstverlichting, elektronische kaars en een Electrospel. Verder nog een koptelefoon, koffiemachine, 2 radiocassetterecorders, een radio en een stoomstrijkijzer.

  In ons jaarverslag van 2022 kunt u lezen wat wij zoal op jaarbasis repareren.

 • Duurzaamheid centraal bij Petrus Donders 3 nov 2023

  Deze dag, op vrijdagochtend 3 november 2023, werden een tiental vrijwilligers van RepairCafeGemertBakel uitgenodigd door de PetrusDonderschool in Gemert om een gastles te komen geven over duurzaamheid en wel in het bijzonder over hoe en wat van het repareren van defecte apparaten. Het onderwerp past heel mooi in de week van de duurzaamheid.

  De kinderen van groep 8 hadden reeds voldoende apparaten verzameld om zelf daadwerkelijk aan de slag te gaan met een apparaat, welk gerepareerd dient te worden.

  In groepjes van 4 kinderen werden de apparaten verdeeld en per groepje sloot 1 vrijwilliger aan van RepairCafe GemertBakel.

  De scholieren vonden het geweldig, gingen direct mee helpen en dachten mee om het defect te lokaliseren en op te lossen.

  De kinderen stelden toegespitste vragen, bijvoorbeeld wat er duurzaam is aan het repareren van dingen die het niet meer doen.

  Het was een leuke en leerzame ochtend en op het eind ervan zijn er weer diverse reparaties met succes uitgevoerd.

  Sommige kinderen bleken een bovengemiddeld technisch inzicht te hebben en eigenlijk alle kinderen vonden het leuk aan de slag te zijn gegaan met techniek.

  Ook volgens de leerkrachten was deze ochtend een succes en volgend jaar voor herhaling vatbaar.

  Uitreiking donatie

  Opbrengst van het inzamelen van de statiegeldflessen 180,25 euro werd op 10 november 2023 uitgereikt aan RepairCafeGemertBakel. Als RepairCafe zijn wij daar heel erg trots op. Past helemaal in De Week van de Duurzaamheid!

 • Gezellige bedrijvigheid op 19 september 2023

  RepairCafé GemertBakel was weer een gezellig middelpunt voor het repareren van defecte apparatuur.

  Defect gevonden in hakselaar

  Vandaag staat onder andere op het programma: handvat van een pannetje puntlassen, radioCD speler, stofzuiger, koffiemachine, elektrische heggenschaar, verlengsnoer, stoomstrijkijzer, koffiezetter, kerst-garden-ballroom, pizza-bakplaat, een combi-magnetron en een tuinafval-hakselaar.

 • Vrijwilliger RepairCafe onderscheiden met ‘Lintje’

  Dinsdagavond 29 augustus 2023 is één van onze vrijwilligers onderscheiden met een ‘Lintje’. Jan Gerritsen was zeer verrast. Het opspelden vond plaats in de kantine van de sporthal te Gemert. Naast RepairCafé is Jan op meerdere vlakken actief als vrijwilliger.

  Jan, gefeliciteerd! Het is je zeer gegund!

 • Wederom veel reparaties op 1 augustus 2023

  Soms hebben we een reparatie van iets dat nog niet voorbij is gekomen bij RepairCafe GemertBakel. Zo ook vandaag en wel een glorinotor. Dit apparaat kan van zout chloor maken ten behoeve van een zwembad.

  Verder een geluidssysteem, een stofzuiger, een compressor, een printer, een stoomstrijkijzer, twee transistorradio’s en een waterkoker.

 • Volop bedrijvigheid op 4 juli 2023

  De populariteit van RepairCafeGemertBakel is groot. Helaas zijn er nog vaak aanmeldingen zonder afspraak. Deze kunnen wij door de enorme belangstelling niet honoreren, u dient echt een afspraak te maken, zodat uw reparatie kan worden ingepland en dan bent u er ook zeker van dat u op de afgesproken datum geholpen wordt.

  Raamreiniger

  Vandaag hadden we onder handen een raamreiniger (ramenwisser), een CD-speler, een printer, een scheerapparaat, een naaimachine, een papierversnipperaar, een koffiezetter en een hogedrukspuit.

  stoomstrijkijzer
  naaimachine
 • Warme dag op 20 juni 2023

  Deze warme dinsdagochtend is geheel weer enthousiast geboekt met reparaties van twee stofzuigers, kruimeldief, koffiezetapparaat, TV, waterkoker, föhn, stoomstrijkijzer en een gewoon strijkijzer.

 • Volop bedrijvigheid op 6 juni 2023

  RepairCafe GemertBakel had afgelopen week een artikel in het Gemerts Nieuwsblad en dat levert meteen extra aanloop op. Met nadruk laten we toch weten dat we, genoodzaakt door succes, uitsluitend op afspraak werken. Zie Contact voor gegevens om uw afspraak in te plannen.

  We hebben ook vandaag weer een mooi aantal interessante reparaties kunnen uitvoeren.

  Deze stofzuiger kon na kabelbreuk weer zijn diensten tentoonstellen!

  Verder zijn er een stoomstrijkijzer, koffiezetapparaat, CDspeler, wekkerradio, kruimeldief en DVDspeler gerepareerd.

 • Interessante dinsdagochtend op 11 april 2023
  Foto: Leon Verhofstad

  Deze morgen was het aanbod voor reparaties van naaimachines erg groot. Daarnaast was er goed resultaat bij de reparatie van een heel oude pick-up en een bandrecorder. De eigenaresses waren zeer blij en deden een mooie bijdrage in de fooienpot.
  Zo kunnen wij ook weer de huur betalen. Maar liefst 11 geslaagde reparaties op een ochtend is een unicum.

  Foto: Leon Verhofstad
 • Lente begint met veel duurzame reparaties op 21 maart 2023

  Vandaag was er weer een drukte van jewelste op RepairCaféGemertBakel.

  Naast een broodmachine, waar een nieuwe snaar voor besteld werd, werd er onder andere een lamp met dimmer hersteld. Ook daar waren onderdelen voor nodig.

  Betreffende onderdelen worden door de klant zelf besteld, na ontvangst worden die onderdelen op een latere sessie van RepairCafe weer ingepland en dan ingebouwd. Iedereen tevreden, dat is het duurzame doel van RepairCafe.

  Plan uw reparatie in bij [Contact].

  Samen met RepairCafé houden we de afvalberg compact door duurzaam te repareren in plaats van afscheid van te nemen.

 • Volop reparaties op regenachtige 14 maart 2023

  Vandaag hadden we een badkamerspiegel inclusief verwarmingselement.

  Verwarmde badkamerspiegel

  Verder nog wat speelgoed en wel een op afstand bestuurbare gele racewagen die ook nog eens als bulldozer kan dienen.

  Racewagen-Bulldozer speelgoed

  Naast deze opmerkelijke apparaten hadden we verder nog een broodmachine, tosti-ijzer, het telbord voor biljart (zie foto) en een CD-speler. Soms wordt de ene week een apparaat gezien en onderdelen voor besteld. Later worden deze onderdelen dan ingebouwd/vervangen.

  Het was een gezellige bedrijvigheid, deze ochtend.

 • Groot digibord op volle Valentijnsdag 2023

  Een stralende ochtend was het deze keer ook zeker weer. Wederom een volle agenda, al waren we niet op volle sterkte, qua technici en vrijwilligers, door omstandigheden.

  Het Digibord van een lagere school uit Bakel

  Met enige trots melden we dan ook dat we ook grote apparaten willen repareren, zoals te zien is op deze foto, namelijk een Digibord. Dit is meer dan alleen een TV, want ook de leerkrachten en leerlingen kunnen hier direct aantekeningen op maken, ter vervanging van het schoolkrijt.

  Een CD speler komt regelmatig aan bod, zo ook vandaag. Vaak problemen met het openen van de lade, maar ook komt vaak voor dat plastic onderdelen ‘korrelig’ of ‘kort’ worden door de tijd. Naast deze CD-speler kwamen er ook een cassettedeck, een radio, een lady-shave, een elektrische pluizenvanger, een naaimachine, een steelstofzuiger, een BluRay-speler, een printer, een föhn en een koffiemachine op herhaling. Verder hadden we ook nog twee klokken gerepareerd.

  De koffie was wederom perfect verzorgd en volgende week houden we een week rust in verband met de Carnaval. Het was weer een druk bezochte RepairCafe ochtend.

 • Stralende ochtend op 7 februari 2023

  Het weer zat reuze mee, deze ochtend, ondanks dat het wat koud was. Toch togen weer diverse mensen naar RepairCafeGemertBakel om daar hun apparaten te laten repareren.

  Deze ochtend mochten we Espresso machine maken, die geen water meer pakte. Verder een scheerapparaat, 2 koffiemachines, een radio, een e-reader, ventilatorkachel, afstandsbediening en soundbar.

 • Goed bezochte reparatieochtend op 10 januari 2023

  Deze gezellige ochtend mochten we maar liefst 12 reparaties verwelkomen. Naast een broodrooster hadden we een schemerlamp, citruspers, Playmobil trein, oplader, naaimachine, regenboog projector, snoer van een stofzuiger, föhn, radio, BluRay speler en verder nog een snoer welke doorgemeten diende te worden.

  Playmobil trein, een waar collectors-item!

  Repaircafe stelt zich als doel om onder andere de afvalberg klein te houden en daarom bent u altijd van harte welkom op een van onze repairsessies. Wel altijd graag een afspraak maken, zodat we geen mensen hoeven teleur hoeven te stellen. Kijk gerust op de contactpagina voor meer info.

 • Goede start in 2023

  De eerste sessie RepairCafe GemertBakel in het nieuwe jaar was wederom volgeboekt. Terecht dus dat we volgende week een extra openingsdatum hebben. Voortaan is ook iedere tweede dinsdagochtend van de maand in 2023 open.

  Ook fietsen kunnen we repareren bij RepairCafe GemertBakel

  Op de foto is tevens te zien dat we ook fietsen kunnen repareren, desgewenst. Deze mevrouw was in ieder geval ook zeer tevreden met haar gerepareerde fiets.

  Verder hadden we deze ochtend een naaimachine die te langzaam liep. Een gourmetstel, een koffiezetapparaat en een gaskachel (terrasverwarmer, zie foto).

  Terrasverwarmer wilde niet starten.

  Daarnaast nog een warmhoudplaat en een schemerlamp.

 • Meer openingstijden in het nieuwe jaar 2023

  Gemert-Bakel – Of het komt door het alsmaar duurder worden van producten, of door het meer besef voor de eigen verantwoordelijkheid voor het milieu, het effect is duidelijk te zien in het aantal klanten voor het Repair Café.
  Repareren loont en beperkt immers de afvalberg. En de reparatieresultaten zijn erg goed. Steeds meer mensen weten daarom het Repair Café Gemert-Bakel te vinden en dat resulteert telkens in een overvolle klantenlijst.
  In overleg met de vrijwilligers is daarom besloten een extra ochtend per maand open te zijn.
  Klanten zijn dan sneller aan de beurt en kunnen zo nog beter worden geholpen.
  Vanaf januari 2023 is het Repair Café Gemert-Bakel open op de eerste, tweede en derde dinsdagmorgen van elke maand in het Kunstlokaal, Vondellaan 49/51 in Gemert. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken (zie contact op deze website.)

  Op deze ochtend 20 december 2022 hadden we een pick-up en een kruimeldief op herhaling.

  Verder 2 haarfohns, een muziekbox, een accuboormachine en een acculader. Daarnaast nog een schemerlamp, wieltjes onder een koffer vernieuwen, het afstellen van een wekkerradio en een naaimachine.

  Al met al een druk bezochte reparatieochtend voor RepairCafé Gemert-Bakel.

 • Veel reparaties op 6 december 2022

  Wederom een druk bezochte RepairCafe ochtend op deze dag na pakjesavond.

  Deze ochtend twee koffiezetapparaten, een laptop welke een verticale streep in het scherm vertoonde, maar waarschijnlijk nog onder garantie viel. Verder een schakelaar van een schemerlamp, een kruimeldief, een airfryer, een kerstskilift, een versterker, een pick-up en een weegschaal.

 • Volgeboekte ochtend op 15 november 2022

  Op deze ochtend was het een komen en gaan van mensen die graag hun producten willen aanbieden ter reparatie. Wij staan voor u klaar.

  Printer reparatie bij RepairCafeGemertBakel

  Vandaag hadden we o.a. een strijkijzer welke als tip meekreeg om er mineraalwater in het stoomgedeelte te doen (want daar zit nagenoeg geen kalk in!). Verder een printer die niet goed uitlijnde, een centrifuge, een koffiezetapparaat, kerstverlichting, een muziekbox, 2 boormachines, 1 radioCDspeler, een verwarmingskussen, een versterker en een LCD-scherm.

  Sommige apparaten waren vorige keer al op RepairCafe geweest, maar daar moesten onderdelen voor besteld worden (door de eigenaar zelf) en nu deze binnen zijn, worden deze onderdelen gemonteerd.

  Het was weer een gezellige bedrijvigheid op RepairCafé Gemert-Bakel.

  Gelukkig mochten we ook weer een nieuwe vrijwilliger verwelkomen.

 • Eigen ruimte op bagane grond

  RepairCafeGemertBakel.nl heeft vanaf nu een eigen ruimte in Kunstlokaal en wel op de begane grond. Voorheen hield RepairCafeGemertBakel zitting op de eerste verdieping, maar voor sommigen was dat lastig bereikbaar.

  Eigen ruimte op begane grond

  Wees welkom in onze nieuwe ruimte op de begane grond op Vondellaan 51 te Gemert. Maak natuurlijk wel eerst een afspraak voor een reparatie!

 • Gezellige bedrijvigheid op 18 oktober 2022

  Na een artikel in het Gemerts Nieuwsblad over E-waste dag afgelopen 14 oktober was het weer een gezellige drukte met veel uitdagend aanbod aan reparaties.

  Senseo programmeren voor de hoeveelheid water

  Wel liefst twee Senseo apparaten, een snijmachine om kaarten te maken, een DolceGusto koffieapparaat, een verticuteermachine, een stofzuiger, een bureauventilator en een kruimeldief.

  Nog een koffieapparaat

  Vanaf volgende sessie RepairCafe GemertBakel zitten we niet meer op de 1e verdieping van Kunstlokaal, maar hebben we vanaf 1 november 2022 zitting in de benedenverdieping van Vondellaan 51.

 • Volledig volgeplande ochtend op Dierendag 2022

  Op deze bijzondere dag mochten de vrijwilligers van RepairCafeGemertBakel weer enthousiast aan de slag, want we hadden weer een vol programma.

  Danshandschoenen met laserlicht

  Een naaimachine die niet naaide (dus geen nietmachine 😉 handschoenen met laserlampen tbv dansen, een radioCDspeler, een slijptol, een strijkijzer en twee stofzuigers.

  Stofzuiger
  Strijkijzer

  Wederom een nuttige ochtend met diverse reparaties.

 • Wederom geslaagde reparaties op 20 september 2022

  Vandaag, op Prinsjesdag, zijn aangeboden voor reparatie: CD-speler waarvan het snaartje vervangen diende te worden om de lade te openen, 3 printers, 1 radio en een USB-hub.

  Eén van onze vrijwilligers repareert een radio-CD-speler

  De USB-hub bleek een doorgebrand stel condensatoren te bevatten, zie ook foto:

  Doorgebrande condensatoren USB-hub

  De USB-hub kon succesvol gerepareerd worden. De CD-speler op de uitgelichte foto van dit artikel kreeg een nieuw snaartje om de lade te openen. Kortom, wederom een nuttige en succesvolle dag.

 • Voorspoedige reparaties op warme 16 augustus 2022

  Het is net te hebben, alle warmte opgeslagen in het gebouw aan de Vondellaan. Toch een aantal mooie reparaties kunnen doen, waaronder een CD speler waarvan de lade niet meer opende, een stofzuiger, een heather en een stereoinstallatie met cassettespeler.

  Foto: PeterPaul van de Ven
 • Rustige repaircafe op 7 juni 2022

  Deze ochtend een aantal reparaties gemaakt waaronder een printer en stofzuiger (zie foto)

  Foto (c) PeterPaul van de Ven
 • Vlotte reparaties op 17 mei 2022

  Op deze mooie ochtend zijn er weer vlot wat reparaties gedaan. Een klokkast, een keukenmachine, een stofzuiger en een band van een kinderwagen.

  Foto (c) PeterPaul van de Ven

  Verder een kruimeldief, een radio met CD-wisselaar en een frituurpan. Een mooi breed scala diversiteit in aanbod; een walhalla voor de milieubewuste reperateur!

  Foto (c) PeterPaul van de Ven

 • Ontspannen klussen op 19 april 2022

  Deze stralende ochtend stond wederom in het repareren van goederen en wel een cd-speler waarvan de laser kapot bleek, een citruspers, een stoomreiniger, acculader van een elektrische fiets, een keukenapparaat en twee koffieapparaten.

  Een tevreden klant van vorige sessie kwam gebak brengen voor de vrijwilligers! Een aangename verrassing. Beate, bedankt!

 • Gezellig verbinden op 5 april 2022

  Deze ochtend zijn er een waterbowl, broodrooster, versterker met DIN-pluggen, TV, stofzuiger en onder andere een heggeschaar waarvan de koolborstels versleten waren. Soms zijn deze onderdelen helaas niet meer te bestellen, maar vaak lossen we het hier op!

  Foto (c) PeterPaulvandeVen.nl

  Hieronder nog een foto van onze gastvrouw Susanne, die koffie schenkt.

  Foto (c) PeterPaulvandeVen.nl
 • Nieuwe gereedschapskast RepairCafé GemertBakel

  Hopelijk kunnen we met deze nieuwe gereedschapskast u beter van dienst zijn.

  Foto (c) PeterPaulvandeVen.nl

  Deze ingelaste sessie van RepairCafé GemertBakel was vooral bedoeld om de achterstand in aanbod van te repareren goederen weg te werken, die door de coronastilte was ontstaan.

  Een mixer, TV, videorecorder, kruimeldief, strijkapparaat, hand-stoomapparaat, broodrooster waarvan de veer niet meer werkte, DVD-speler, CD-speler, elektrische voetenzak en toetsenbord van tablet stonden op het programma.

  Foto (c) PeterPaulvandeVen.nl – Reparatie toetsenbord tablet

  Het was weer een gezellige drukte en bezigheid in RepairCafé GemertBakel deze ochtend en we hebben weer veel producten van de afvalberg kunnen redden.

 • Toepasselijk Gedicht RepairCafé

  Onze gastvrouw Susanne is naast haar fotografiehobby ook literair onderlegd, zo getuigt haar spitsgevonden gedicht over RepairCafé:

  Kies voor [Downloaden] om het gedicht op uw weergave goed in beeld te krijgen, afhankelijk van smartphone, tablet, laptop of desktop.

  Foto (c) Susanne Dimmers – Reparatie van een kroonluchter
  Foto (c) Susanne Dimmers – Gastvrouwen Susanne en Hanneke van Repaircafe
 • Herstart op 15 maart druk bezocht

  Na een rustige periode, waarin RepairCafe Gemert-Bakel geen doorgang kon vinden wegens corona, openden we weer onze deuren op 15 maart 2022.

  Deze ochtend stonden mensen te popelen om hun opgespaarde reparaties weer aan te bieden. Onder de reparaties waren bijvoorbeeld een kroonluchter, een wekker en een schemerlamp, een cassettedeck met transformator, een versterker en een gourmetstel. Verder nog een DVD-speler met harde schijf en twee koffiezetapparaten.

  Foto (c): PeterPaulvandeVen.nl

  Op de foto hierboven zijn reparaties te zien van wekker, schemerlamp en gourmetstel. Helemaal achteraan de reparatie van een kroonluchter.

  Foto (c): PeterPaulvandeVen.nl

  Op de foto hierboven de reparatie van een DVD-recorder met harde schijf.

  Het was weer een uitstekende ochtend voor de duurzaamheid.

 • Jaarverslag 2021

  Jaarverslag in pdf

 • Druk bezochte reparatieochtend op 16 november 2021

  Deze ochtend zijn er een rode stofzuiger (zie foto), een ventilator, een wekker, een accu-schroef-boormachine, een campingkacheltje, nog een tweede stofzuiger, een keukenmachine, een koffiezetter op herhaling. Tevens nog een CD-speler en nog een snelfilterkoffiezetapparaat. Verder op herhaling een electrische speelgoedauto en een lamineerapparaat, waarvoor vorige keer onderdelen voor besteld zijn.

  Foto: PeterPaul van de Ven

  Het was weer een gezellige drukte, de ochtend was weer nuttig besteed.

 • Weer volop reparaties op 2 november

  Een druk bezochte dinsdagochtend waar weer veel bedrijvigheid en alle vrijwilligers goed vooruit konden met het ruime aanbod van aangeboden reparaties. Vooral veel koffiezetapparaten, zowel snelfilters als met speciale cups of pads. Verder een afstandsbestuurbare speelgoed racewagen en een heggeschaar. Ook nog een stofzuiger en een bijzetverwarming. Het aanbod is ruim en niet alleen elektrische apparaten, maar ook mechanische problemen zijn een ware uitdaging voor onze vrijwilligers.

  Foto : PeterPaulvandeVen.nl

  Op de foto is een reparatie van een lamineerapparaat te zien.

 • Weer actieve reparatiedag op 19 oktober 2021

  Deze ochtend van 19 oktober was er weer volop bedrijvigheid in het RepairCafe aan de Vondellaan 51 te Gemert. Naaimachine, een grote speelgoed racewagen, een TV, stofzuiger en op de foto een dimbare leeslamp was deel van het aanbod ter reparaties.

  Foto (c): PeterPaulvandeVen.nl

  Linksonder op de foto is nog een deel van de TV te zien, die ter reparatie werd aangeboden. Centraal op de foto de dimbare leeslamp.

  Lees het intro van deze website hoe ook u een reparatie kan aanbieden en in laten plannen voor een toekomstige sessie van Repaircafe.

 • Foto’s Repaircafe

  Onze eigen gastvrouw Susanne Dimmers is tevens fotograaf. Regelmatig maakt zij foto’s tijdens de sessie van RepairCafe en publiceert deze foto’s op haar eigen website.

  Neem gerust een kijkje:

  Foto’s Repaircafe door Susanne Dimmers

 • Diverse reparaties gedaan op 5 oktober 2021

  Deze ochtend hebben we een waterkoker, 2 koffiezetapparaten, een stofzuiger, een naaimachine, een lamineerapparaat en een laptop gerepareerd.

  Foto: PeterPaul van de Ven

  Een geslaagde reparatie van een naaimachine op de foto.

 • Weer volop actie bij het Repair Café Gemert-Bakel

  De 27 vrijwilligers van het Repair Café Gemert-Bakel zijn weer volop bezig. De afgelopen maand werd een aantal klokken, radio’s, koffiezetapparaten en een blender met succes weer in gebruik genomen. Het is weer genieten van elkaars deskundigheid.

  Wanneer de eerstvolgende reparatieochtend in D’n Dörpel (Vondellaan 51) in Gemert is, kunt u zien bij het welkomsbericht. Klanten mogen onder het genot van een kopje koffie of thee de reparatie direct meemaken.

  Reparaties kunnen worden ingepland door een telefoontje naar een van de contactpersonen.

  Foto: Susanne Dimmers

  Een van de vrijwilligers repareert een platenspeler.

 • Verslag bijeenkomst RepairCafé GemertBakel 7 sept ’21

  Na ruim een jaar door corona-restricties geveld is dan toch eindelijk RepairCaféGemertBakel van start gegaan. Deze ochtend op dinsdag 7 september 2021 stonden de technici en gastvrouwen te popelen om weer aan de slag te gaan.

  Foto: Susanne Dimmers

  Een ontvangst met eigengebakken cake door onze eigen fotografe Susanne Dimmers was dan ook zeer welkom.

  Foto © Susanne Dimmers

  Deze ochtend hebben we 6 reparaties uitgevoerd, waaronder een lasapparaat, een koffiezetapparaat en een radio met nog heuse buizen in plaats van transistoren!

  Philips Radio B3X14A (met buizen)

  Het was weer een geslaagde ochtend en de start is weer gemaakt. Volgende zitting: zie welkomsbericht!

  Schematische voorstelling van Radio B3X14A van Philips

  Download het hele schema van PhilipsRadio B3X14A  Datum bericht: 15 september 2021

 • Jaarverslag 2020 RepairCafé Gemert-Bakel

  2020 was in allerlei opzichten een opmerkelijk jaar!

  Een jaar, waarin als gevolg van de coronamaatregelen veel activiteiten tijdelijk moesten worden gestopt en de contacten moesten worden geminimaliseerd.                                               Een jaar waarin in Gemert-Bakel juist ons Repair Café werd geopend.

  Na een “go”van leidinggevenden van de LEV-groep en met een handboek van de landelijke organisatie onder de arm gingen dorpsondersteuners Harrie Hellings en Theo Saalmink op 13 december 2019 van start met het voorwerk voor een Repair Café in Gemert Bakel. Zij bezochten het Repair Café in Uden en kregen daar de laatste tips om goed voorbereid te zijn. Op 19 december 2019 werd voor het eerst vergaderd met een werkgroep bestaande uit de al genoemde initiatiefnemers , samen met Anne van Hoogstraten (ORO), Marloes Claassen (GGZ), Jan Gerritsen (Digipunt Keigoed) en Martien Daniëls ( Stichting Leergeld). Ton Valcks (Locals4Locals) en Jan Wagemakers (Zorgcoöperatie) gaven eerder al telefonisch support.

  Over de doelstellingen was men het al snel eens: verander de weggooimentaliteit, werk aan duurzaamheid en aan kennisoverdracht van het repareren en bevorder het sociaal contact tussen mensen. Termen als ‘Waardeer het, repareer het “ en “Weggooien? Mooi niet!” sluiten daarbij aan. Naast het verbinden van mensen is een bijkomend aspect ook de zorg voor mensen met een kleine beurs. Ook zij kunnen in het Repair Café vrij goedkoop iets laten repareren. Eigenlijk gratis, maar er staat natuurlijk altijd wel een fooienpot voor een vrijwillige gift.

  Op 11 februari 2020 sloot de werkgroep haar voorbereidingen af met een plan van aanpak voor o.a. de werving van vrijwilligers, het vergaren van materialen en gereedschappen, het benaderen van  sponsoren en het besluit om te kiezen voor een ruimte in d’n Dörpel in Gemert als werkplaats.

  Op 12 februari 2020 was er de voorlichtingsavond voor vrijwilligers. Er gaven veel mensen gehoor aan de oproep in de media. De bestaande lijst van vrijwilligers kon worden aangevuld tot het totaal van 27 personen.

  Op 3 maart 2020 was de feestelijke opening van het Repair Café Gemert-Bakel. Er was veel belangstelling en er werden al veel reparaties aangeboden. Helaas volgde direct daarna al de eerste lockdown in verband met Corona. We bleven echter actief met de opzet van een eigen website, er werd een bankrekening geopend en op 1 april 2020 werd de Stichting Repair Café Gemert-Bakel via een notariële akte een feit en als zodanig ingeschreven in de Kamer van Koophandel. De akte werd ondertekend door Harrie Hellings, voorzitter, Theo Saalmink, secretaris en Peter Dimmers, penningmeester. Dit bestuur werd in de loop van 2020 nog aangevuld met Frans Donkervoort. Hij is belast met de technische vragen.

  Op 7 juli 2020 kon het Repair Café weer open en wel tot en met 1 december 2020. Direct daarna volgde helaas de 2e lockdown en moesten wij onze klanten voor 15 december afzeggen.

  Toch mogen we niet klagen over 2020. Financieel was het een heel goed jaar vanwege de vele bijdragen van sponsoren en de ontvangen subsidie van de gemeente Gemert-Bakel. Ook de fooienpot leverde meer op dan oorspronkelijk geraamd. Door de Corona hebben veel vrijwilligers het voorzichtig aan moeten doen en zijn ze tijdelijk afgehaakt als reparateur. Door op afspraak te gaan werken kon toch iedere klant worden geholpen.

  De resultaten liegen er niet om: het was een groot succes. Maar liefst 96 reparaties zijn er aangeboden op de 12 dagen die we open zijn geweest. Van de 96 reparaties zijn er 64 geslaagd en 32 niet met succes gerealiseerd. Dit betekent een positieve score van 66,67%, oftewel  2 van de 3 voor reparatie aangeboden apparaten zijn gelukt! In 2020 zijn maar liefst 10 klokken met succes gerepareerd en veel  Gemertenaren kunnen weer koffiedrinken uit het eigen apparaat.

  Aldus vastgesteld in de bestuursvergadering van 3 februari 2021

 • RepairCafé Gemert-Bakel

  RepairCaféGemertBakel is geopend vanaf 2023 iedere eerste, tweede en derde dinsdagochtend van de maand.

  De volgende sessie is dinsdagochtend 2 juli 2024 van 9:30 tot 12:00 uur.

  We kunnen nu weer nieuwe reparaties inplannen voor dinsdagochtend 9 juli a.s. of later.

  Parkeren kan altijd bij de Jumbo en op het parkeerterrein aan de Willem de Haasstraat en Watermolen.

  Tevens zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom. Na her-opening van het RepairCafé is er vooral behoefte aan technische specialisten.

  Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken met Harrie Hellings of met Theo Saalmink voor meer informatie.

  RepairCafé Gemert-Bakel zoekt inwoners met verschillende vaardigheden om tijdens de RepairCafé-bijeenkomsten te helpen als reparatiedeskundige. RepairCafé is een gezellige club, die ‘verbinden’ hoog in het vaandel heeft.

  Meer weten over het RepairCafé Gemert-Bakel? Neem gerust contact op.


  Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024

 • Tweede leven voor je oude laptop

  Heb je wellicht nog gebruikte laptop in de kast liggen die je nog graag een tweede leven wilt geven, misschien voor je neef of nichtje, of andere gegadigden? Bij RepairCafeGemertBakel kun je hulp verwachten om een goed advies te krijgen wat nog mogelijk is met je oude apparatuur.

  Lees ook het artikel op www.GroenKleurig.nl over dit onderwerp.