Categorieën
Nieuws

Duurzaamheid centraal bij Petrus Donders 3 nov 2023

Deze dag, op vrijdagochtend 3 november 2023, werden een tiental vrijwilligers van RepairCafeGemertBakel uitgenodigd door de PetrusDonderschool in Gemert om een gastles te komen geven over duurzaamheid en wel in het bijzonder over hoe en wat van het repareren van defecte apparaten. Het onderwerp past heel mooi in de week van de duurzaamheid.

De kinderen van groep 8 hadden reeds voldoende apparaten verzameld om zelf daadwerkelijk aan de slag te gaan met een apparaat, welk gerepareerd dient te worden.

In groepjes van 4 kinderen werden de apparaten verdeeld en per groepje sloot 1 vrijwilliger aan van RepairCafe GemertBakel.

De scholieren vonden het geweldig, gingen direct mee helpen en dachten mee om het defect te lokaliseren en op te lossen.

De kinderen stelden toegespitste vragen, bijvoorbeeld wat er duurzaam is aan het repareren van dingen die het niet meer doen.

Het was een leuke en leerzame ochtend en op het eind ervan zijn er weer diverse reparaties met succes uitgevoerd.

Sommige kinderen bleken een bovengemiddeld technisch inzicht te hebben en eigenlijk alle kinderen vonden het leuk aan de slag te zijn gegaan met techniek.

Ook volgens de leerkrachten was deze ochtend een succes en volgend jaar voor herhaling vatbaar.

Uitreiking donatie

Opbrengst van het inzamelen van de statiegeldflessen 180,25 euro werd op 10 november 2023 uitgereikt aan RepairCafeGemertBakel. Als RepairCafe zijn wij daar heel erg trots op. Past helemaal in De Week van de Duurzaamheid!